2014-07-23

E. Granström

Kära ni!

På grund av lite olika saker har jag inte haft tid, lust eller ork att läsa några romaner som jag inte läst innan. Hur mycket jag än velat så har jag inte riktigt kunnat hitta den där ron i att läsa. Med tanke på att jag varit hos min pojkvän och så, så har det blivit lite konstigt sedan jag kom hem (mina föräldrar vet inget). Men jag har sedan dess nästan i princip begravt mig i böcker. Varför? För att jag saknar honom.

Titel; Vredesverk
Originaltitel; Vredesverk
Författare; Erik Granström
Serie; Krönikan om den femte konfluxen
Del; 3
Förlag; Coltso
Utgivningsår; 2014
Genre; Fantasy
Sidor; 579

Trakoriens ärkefiende Ransard hoater ett land som redan blivit sönder inifrån och ut. Praanz da Kaelve vandrar runt som fredlös i ödemarken och får plötsligt hjälp att hämnas sina fiender som han har i huvudstaden. Arn Dinkelbrink flyger på nya äventyr med draken Blatifagus, samtidigt som ön Stegos bryter sin tvåhundraåriga förbannelse. Vindhäxan Silvia Miranda och tuppen Koklai flyter omkring med Irminsulträdet på havet. Trädet får de snart inte h själva då det snabbt lockar till sig andra varelser som vill rädda från den onda trollkarlen Shaguls planer. Frågar är egentligen om vindhäxan är bered på att möra vekligenhetens vredersverk, då hon är så van med den fridfulla värld som speglarna gett henne.

Jag är såld, som det alltid gäller med Eriks böcker. Är den ens lagligt att skriva såhär bra? Det vet jag inte. Men klass, stil och allt däromkring har böckerna. Även för den mest kräsna av läsare gillar dessa (jag räknar mig själv som kräsen) trots mina 400 böcker i mitt berömda bibliotek, så måste jag säga att Eriks böcker har hittat sin plats i mitt hjärta och läsminne. De är nästan för bra för att vara sann. Om jag älskar dessa böcker? Ja, men måtta. Jag vill inte älska en reser för mycket. Men den är underbar, fantastisk. Det enda som jag har att klaga på är nog att det är lång tid till sista delen. Varför?! Men om du inte läst den så gör det, du lär uppslukas i en värld som du sent lär glömma.

Er tillgivne,
Annaklara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar