2013-08-04

E. Granström

Kära läsare!
Söndag. Ja ni, har varit i Uppsala och hälsat på mina kära släktingar. Kan nog säga som såhär, skratt, trötthet och bisarra ämnen sammanfattar helgen väldigt bra. Jag visste ganska snabbt att det skulle bli kortspel (är i så vidare social på det sättet som spel och sådant). Så jag tog med mig några böcker och satte mig vid min kusin som spelade spel. Så denna bok jag nu kommer presentera tycker jag passar utmärkt att jag läste ut under denna helg i Uppsala då mannen som skrivit den nämligen bor där.
Titel; Slaktare små
Originaltitel; Slaktare små
Författare; Erik Granström
Serie; Krönikan om den femte konfluxen(SV) -(ENG)
Del; 2
Förlag; Coltso
Utgivningsår; -(Engelska) 2011(Svenska)
Genre; Fantasy, äventyr
Sidor; 651
Statskassan i Trakorien sinar radikalt sedan landet förlorat svavelkolonin på Marjura. Spioner rapporterar ständigt om att grannländerna samlar sina trupper för att attackera det allt svarare landet. Den nyblivne generalen Praanz da Kaevle vill återerövra Marjura från de vandöda crurerna, men hindras konstigt nog av självaste kejsarinnan. Mitt i allt kaos återvänder trollkaren Shagul efter hundra års frånvaro. Han köper sin gamle mästares palats i staden Fontra Cilor. Utnämner sig själv till rådgivare till en marionettfurste.  Han är redan inställd på sitt mål, att den femte konfluxen förblir hans egen hemlighet, vilket han gör, men han tar kontrollen över mördarsekten RhabdoRana för att hemligheten ska behållas.
I städernas gränder sjunger barnen visan Slaktare små, men vara ett fåtal är medvetna om ordens dolda innebörd.

Älskade bok, älskade Granström. Jag rekommenderar verkligen denna bok (och första boken). Välskrivna, bra språk, bra längd på oken i helhet. Men jag ger er ett mycket klokt råd nu, dessa böcker (bok) bör ej läsas när man är extremt trött, när någon för en konversation med dig eller när du hjälper din kusin, bror eller farbror i Skyrim. Har gjort allt detta denna helg, vilket gjort att jag inte riktigt fattade alla sammanhang, men jag får nog allt ta att läsa om den om en tid framöver. Men läs den, den är verkligen värd uppmärksamhet.
Er tillgivne,
Annaklara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar