2013-03-31

E. Granström

Kära läsare!
En dag, en möjlighet till att läsa. Jag hoppas innerligt att ni tar er tid till att läsa, det är avslappnande och givande.
Titel; Svavelvinter
Originaltitel; Svavelvinter
Författare; Erik Granström
Serie; Krönikan om den femte konfluxen(SV) -(ENG)
Del; 1
Förlag; Coltso
Utgivningsår; -(Engelska) 2004, 2011(Svenska)
Genre; Äventyr, Fantasy
Sidor; 570
Det trakoriska rikets livsviktiga svavelkoloni är hotad.
Överste Praanz da Kaelve blir jagad av okända fiender som gör allt för att se honom död. Även fast dessa fiender är efter honom åtar han sig uppdraget att försöka få tillbaka ordningen på den karga ön Marjura vid polarisens rand. Skeppet ligger klar för avfärd, med en besättning ihop rafsad i all hast. Bladn dessa finns drakjägaren med sönderbrända ansiktet, en tatuerad danserskan från Kargom och de högs märkliga Remuntradyrkarna. Var och en av dessa har sina egna skäl till varför just de ska bege sig till världens ände.
Under denna resa upptäcker översen att det är mycket större än han tidigare anade. Berget Ranz, som är heligt, viskar tyst om den mystiska konfluxen som håller på att närma sig, samtidigt som mystiska krafter börjar röra sig under Marjuras ismassor. Vilka är shagulitermunkarna som i ödemarken söker svaret på odödlighetens gåta? Och vad döljer sig egentligen bakom kodordet Svavelvinter?

Den här boken, jag kan bara säga som såhär, om inte Harry Potter skrivits först så hade denna bok tagit upp lite mycket av mitt liv. Om inte Flanagans böcker gett mig skratt och lycka. Och om inte Auels böcker gjort mig så berörd hade denna bok varit min absoluta favorit. Men denna bok är en av de absolut bästa jag någonsin läst. Så jag säger till er alla, om ni kan, läs den, det är den värd.
Er tillgivne,
Annaklara

4 kommentarer:

 1. Låter spännande! Får nog ta och läsa det exemplar som jag just kom på ligger i min bokhylla sedan fyra månader tillbaka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag verkligen du ska Sanna! Nästa skamligt att bara låta den samla damm!

   Radera
 2. Haha, ja, fast den samlar inte damm....den ligger under en annan bok. Vet inte om det är bättre eller sämre? Måste säga Ankis att jag tycker grymt bra om din blogg! Recensionerna är koncisa och hjärtliga, och man blir riktigt sugen på att läsa!

  SvaraRadera
 3. Det blir ändå lite dammigt tror jag nog. Haha, sådant är jobbigt du. Bara sätta igång att läsa. Jag blir väl allt tvungen att säga tackar för det Sanna, du vet att du alltid är välkommen i mitt bibliotek. Bara säga till vilka du vill låna!

  SvaraRadera